MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

Mevlana Değişim Programı kapsamında 2017-2018 akademik yılında, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde öğrenim görmek isteyen, meslek yüksekokulu, yüksekokul, fakülte ve enstitü öğrencileri, başvuru şartlarını sağlamak koşuluyla yurt dışına gönderilecektir.

Anlaşmalı olduğumuz kurumlar ve kontenjan bilgilerine ulaşmak için TIKLAYINIZ

Önemli Not: 2017-2018 eğitim öğretim döneminde Üniversitemize tahsis edilecek toplam burs miktarı henüz bilinmediğinden, bütün öğrenciler aday burslu statüsünde olacaktır.

Başvurmak isteyen öğrencilerin önbaşvuru formu (TIKLAYINIZ) ile almış oldukları bütün dersleri içeren onaylı not çizelgelerini(Transkript) ve onaylı öğrenci belgelerini aşağıdaki takvim doğrultusunda Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

Değişim İlanlarının Yükseköğretim
 Kurumlarında Duyurulması/ Başvuruların Alınması

10- 24 Şubat 2017

Yabancı Dil Sınavı

6 Mart 2017

BAŞVURU ŞARTLARI

1. Öğrenim görmekte olduğu programın son akademik yılı içinde olmayan,

2. Kendi bölümüne ait Mevlana Protokolü bulunan,

3. Genel not ortalaması (GNO) fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları için en az 2.50/4.00 ; enstitüler için en az 3.00 /4.00 olan öğrenciler başvurabilir.

ÖĞRENCİ SEÇİM SÜRECİ VE SONUÇLARIN İLANI

1. Başvurusu alınan bütün öğrenciler 06 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan, İngilizce yeterlilik sınavına katılmak zorundadır. Sınav yeri ve saati ile ilgili bilgi 3 Mart 2017 tarihine kadarÜniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi internet adresinde (http://dio.ahievran.edu.tr/) ilan edilecektir.

2. İngilizce yeterlilik sınavına katılan öğrencilerimiz için Mevlana Programı toplam puanları hesaplanacaktır. Toplam puan hesaplanırken GNO ve İngilizce yeterlilik sınav sonucu eşit ağırlıklı olarak kabul edilecektir.

3. İkili anlaşması bulunan her bölümden kontenjan miktarı kadar asil ve yine kontenjan miktarı kadar yedek öğrenci seçilecektir.

4. Seçim sonuçları, Yüksek Öğretim Kurulu’nun kararının açıklanmasının ardından, Üniversitemiz internet adresi üzerinden ilan edilecektir.

MADDİ DESTEK

Öğrencilere değişim programına katıldıkları süre boyunca ödenecek burs tutarı, öğrencilerin eğitim için gittikleri ülkenin ekonomik hayat standartları göz önünde bulundurularak farklılaşmaktadır.

Burs tutarları ve programa ilişkin diğer detaylar YÖK Yürütme Kurulu Kararında Belirtilmiştir. İlgili Karara ulaşmak için TIKLAYINIZ